Nieuwsbrief april 2018

De lente is begonnen! Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op en iedereen staat te popelen om naar buiten te gaan, waarschijnlijk ook uw jongvee. Om uw jongvee een optimaal weideseizoen te geven zijn er een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden.

Mineralen

Jongvee kunnen een tekort aan vitaminen en mineralen oplopen tijdens het weideseizoen. Dit kan leiden tot verminderde groei, weerstand en vruchtbaarheid. U kunt tekorten gemakkelijk voorkomen door mineralenbolussen toe te dienen voor het naar buiten gaan. Deze Ferti Plus bolussen geven geleidelijk mineralen af in de pens, waardoor het jongvee tijdens een weideperiode van 6 maanden goed voorzien is.

 
  Ontwormen

Door uw jongvee op de juiste manier te ontwormen zorgt u ervoor dat ze een lichte infectie doormaken. Hierdoor bouwen ze afweer op, zonder dat dit ten koste gaat van de groei. Een goede ontwormingsstrategie is dus maatwerk, u kunt de wormsleutel van de Gezondheidsdienst voor Dieren raadplegen (www.gddiergezondheid.nl/wormsleutel) of samen met uw dierenarts een ontwormingsplan opstellen. In sommige gevallen is het raadzaam om uw dieren al vóór het naar buiten gaan een bolus toe te dienen zodat ze langdurig beschermd zijn. Zorg dus dat u tijdig uw strategie bepaald heeft. Voor een langere weideperiode raden wij Repidose Forte aan.

Vliegenbestrijding

Vliegen zorgen voor overdracht van verschillende aandoeningen, daarnaast zorgen ze voor veel onrust onder dieren. Het is daarom raadzaam om de dieren tegen vliegen te beschermen. Een mogelijkheid is gebruik te maken van Auriplak oorlabels, deze kunnen aan de I&R merken worden bevestigd door middel van een pijltje. Met één label zijn de dieren 4 maanden tegen vliegen beschermd. Wilt u de dieren tevens tegen zomerwrang beschermen, worden twee labels geadviseerd, in ieder oor één.

 

 

Gebruik maken van deze voorjaarsactie?
Wegens succes hebben wij besloten deze actie te verlengen met twee weken!

Uw dieren goed beschermd de wei in te laten gaan? Neem contact op met de praktijk voor meer informatie. Let op: de actie loopt tot 20 mei!