Geiten

De geitendierenartsen van De Herkauwerspraktijk hebben een jarenlange ervaring in de begeleiding van melkgeiten-, lammerenopfok- en bokkenafmestbedrijven.

De focus hierbij ligt vooral op preventieve gezondheidszorg. Door het uitvoeren van bedrijfsspecifieke vaccinatiestrategieën en het opstellen van opfok- en behandelprotocollen wordt zo een probleemloze, rendementvolle bedrijfsvoering nagestreefd. Vruchtbaarheidsbegeleiding door middel van echografie kan ook onderdeel zijn van de bedrijfsbegeleiding.

Doordat zeker ook de geitensector haar verantwoordelijkheid neemt in het kader van antibioticagebruik is het belang van een gezonde geitenstapel des te groter.

Voor spoedgevallen zoals geboorteproblemen of ziekteuitbraken zijn er uiteraard 24 uur per dag deskundige dierenartsen beschikbaar.

Door onze uitgebreide kennis en de mogelijkheid van een snelle diagnostiek door parasitologisch- en bacteriologisch onderzoek in eigen laboratorium, zijn we in staat tot zo’n snel mogelijke interventie bij ziekteproblemen.

Hobby geiten

Als u voor de hobby geiten houdt en graag ontzorgt wil worden, dan hebben wij een speciaal service abonnement.

Voor een vast bedrag per jaar komt de dierenarts 4 keer bij u langs en zorgen wij ervoor dat de gezondheid van uw dieren goed geregeld is. De visites worden verspreid over het jaar gepland en u ontvangt 10% korting op de visiteprijs.

Bij de eerste visite wordt er een planning gemaakt voor uw dieren en wordt er bepaald welke preventieve maatregelen er gedurende het jaar genomen moeten worden. Denk hierbij aan weideplanning, vaccinatie schema, ontwormingsadvies, mineralenvoorziening, vliegen bestrijding.

Als u ook fokt zullen wij de geiten scannen op dracht en bepalen hoeveel lammeren u kunt verwachten.

Met dit abonnement kunnen wij efficiënt werken en zorgen we er samen voor dat er preventieve handelingen worden uitgevoerd die nu soms vergeten worden.

Bent u nog geen klant, maar wilt u dat wel worden? Stuur dan een e-mail naar: info@DeHerkauwerspraktijk.nl wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen,
neem dan contact op met onze praktijk:

De Herkauwerspraktijk locatie Oss: 0412 – 67 60 60

De Herkauwerspraktijk locatie Mill: 0485 – 24 00 00