Vleesvee

Zowel professionele vleesveehouders als hobbyveehouders kunnen bij De Herkauwerspraktijk terecht, wij zijn dag en nacht beschikbaar voor de zorg voor uw dieren. Daarnaast richten wij ons op de preventieve gezondheidszorg  en het streven uw dieren zo gezond mogelijk te houden. Wij adviseren op maat op het gebied van onder andere dierziektebestrijding, voeding en ontworming. 

Bedrijfsgezondheidsplan en bedrijfsbehandelplan

Vanwege het terugdringen van het antibioticagebruik in de dierhouderij zijn de regels omtrent medicijngebruik en diergezondheid aangescherpt. Een vleesveehouder met vijf of meer stuks rundvee (zowel professioneel als hobbymatig) dient een bilaterale overeenkomst te hebben met een geborgde rundveedierenarts. Deze dierenarts zal jaarlijks de diergezondheid en het medicijngebruik op het bedrijf evalueren. Daarnaast dient er een actueel bedrijfsbehandelplan op het bedrijf aanwezig te zijn.

Ontwormen

Ontwormen is maatwerk. Door resistentieontwikkeling bij wormen tegen ontwormmiddelen wordt een goed ontwormbeleid steeds belangrijker. Het is daarom raadzaam om voor het ontwormen van uw dieren eerst contact op te nemen met uw dierenarts. Wij kunnen dan een ontwormplan opstellen, waarbij onder andere gekeken wordt naar de leeftijd van de dieren, het eventueel omweiden en de periode van weiden. Daarnaast kunnen wij in ons laboratorium mest onderzoeken op wormeieren, waardoor we kunnen vaststellen of ontwormen nodig is.

 

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen,
neem dan contact op met onze praktijk:

De Herkauwerspraktijk locatie Oss: 0412 – 67 60 60

De Herkauwerspraktijk locatie Mill: 0485 – 24 00 00