Gebouw

Locatie Mill:
Locatie Oss: de praktijk in Oss is sinds 2000 gevestigd aan de Obrechtstraat 2.

We delen het gebouw met Sterkliniek De Overlaet afdeling gezelschapsdieren.

Afhaalbalie
Van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 17.00 uur, kunnen veehouders medicijnen ophalen bij de praktijk. Voor de administratie van de medicijnen is het gewenst vooraf de bestelling, telefonisch of per e-mail, door te geven.

Ook bezorgt een koeriersdienst iedere dag medicijnen op de bedrijven.

Administratie
Rondom het verstrekken van medicijnen komt steeds meer administratief werk kijken.

Maar ook de jaarlijks terugkerende bedrijfsbehandelplannen en bedrijfsgezondheidsplannen worden hier door de administratief medewerksters voorbereid.

Er wordt door de assistentes getracht zoveel mogelijk administratieve werkzaamheden van de dierenartsen over te nemen, zodat ze dierenartsen zich vrijwel volledig kunnen richten op de begeleidingen van de bedrijven zelf.

De apotheek
Binnen de  apotheek van Herkauwerspraktijk De Overlaet wordt er veel aandacht besteed aan gewaarborgde kwaliteit en tracking & tracing. Zo is van elk diergeneesmiddel bekend welke batch van welk diergeneesmiddel aan welk bedrijf (UBN), voor welke diergroep is geleverd. Deze gegevens dragen bij aan een transparante voedselproductieketen en daarmee aan de voedselveiligheid en volksgezondheid.
Medicijnen vóór 09.00 uur besteld, worden dezelfde dag door onze koerier aan huis bezorgd.

Desinfectieruimte
Tijdens de bouw van de praktijk is er rekening gehouden met een vuile en schone route. Bij de dierenartseningang is daarom direct de desinfectie ruimte. Hier worden scanner, operatiematerialen en overige apparaten schoon en opnieuw gebruiksklaar gemaakt.

Dierenartsenkamer

Om kennisoverdracht zoveel mogelijk te optimaliseren hebben we ruim werkplekken voor de dierenartsen in deze dierenartsenkamer. In deze ruimte kan zowel gezamenlijk als individueel gewerkt worden.

Ook vakliteratuur en lectuur kan hier doorgekeken/ nageslagen worden.