ISO Certificering

Het nieuwe jaar is al weer even bezig, het eerste kwartaal is zelfs alweer voorbij. Tijd om weer even stil te staan bij onze interne audits. Het is goed om hier meerdere keren per jaar een moment voor in te plannen. Werken we nog wel op de manier die we hebben vastgelegd in onze protocollen? Zijn er nieuwe manieren van werken bijgekomen, die nog in een protocol vastgelegd moeten worden?

bordje certificering buiten

Afgelopen september hebben we onze 2e externe audit gehad. Opnieuw was het een spannende dag, zal het wel goed gaan? Zijn we niks vergeten? Wat zal de auditor er van denken? Maar gedurende zo’n dag groeit eigenlijk alleen maar het enthousiasme, en neemt de spanning per minuut af. Het blijft leuk om vol trots te praten over je praktijk en manier van werken, daar krijg je weer flinke energie van!
Maar zo’n dag is niet alleen een goede dag om energie van te krijgen, ook inzicht is een belangrijk woord voor die dag. Bij iedere vraag die de auditor stelt kan er bij ons een lampje gaan branden omdat we ons realiseren “oh, dat is interessant, daar hebben we nog niet eerder aan gedacht!”.

En dan, wanneer de externe audit voorbij is, is het een kwestie van snel aan de slag gaan. Aanpakken en energie erin houden. En mocht de energie dan toch nog wegzakken, dan krijgen we gewoon in april een reminder in onze agenda dat het de hoogste tijd is om weer eens een interne audit te doen.

Herkauwerspraktijk de Overlaet, april 2015, Greetje van Bakel