Diederik Deriemaeker

Diederik de Dierendokter…  

Dit staat op mijn auto, en zo ben ik ondertussen wel bekend hier in de omgeving.  

Ik ben Diederik Deriemaeker, Belg, geboren en getogen in de prachtige Vlaamse Ardennen, onder de kerktoren van Nukerke. De meeste mensen kennen het dorpje van de Ronde van Vlaanderen. 

De opleiding Diergeneeskunde heb ik, dus vanzelfsprekend in Gent gevolgd, waar ik ook mijn vrouw Christine (ook dierenarts) heb leren kennen.  

In maart 1997, zijn we tijdens de varkenspest naar Nederland gekomen. Eerst voor de RVV (voormalige NVWA) vanuit Boekel gewerkt. Door de varkenspest was er in Nederland veel vraag naar dierenartsen in de praktijk en zo ben ik dicht bij mijn schoonouders in Stiphout terecht gekomen. Daar heb ik voornamelijk bij de varkens gewerkt.  

In 1998 verhuisden we naar ’t Oventje in het dorpje Zeeland en toen er in 2001 een vacature kwam in Volkel (DAC De Heikant) hoefde ik niet lang na te denken. In Volkel ben ik meer bij de runderen gaan werken en dat vond ik ook prettiger. In 2009 fuseerden we met DAP De Peelkant en verhuisden we naar Mill en werden we DAC De Peelhorst.  

Mijn vrouw Christine en ik hebben drie kinderen. Mathilda, de oudste is 20 en rondt deze zomer haar bachelor geneeskunde af in Nijmegen. Dan hebben we nog de tweeling Charlotte en Lander, 18 jaar en zijn druk bezig met de laatste loodjes van HAVO 5. Volgend jaar nemen ze een tussenjaar om samen met de backpack de wereld te ontdekken, voordat ze respectievelijk verpleegkunde en bouwkunde gaan studeren 

We hebben zelf ook een hele dierentuin thuis, variërend van pony’s, ezels tot honden en katten.    

Nu weten jullie een beetje mijn verhaal. Als mijn auto het erf op komt rijden, dan ben ik geen vreemde meer! 

Melkvee en rosékalveren