Handbalvereniging Dynamico sponsor in de spotlight: voor De Herkauwerspraktijk is sponsoren vooral nostalgie

Geert van Dinther: veearts met liefde voor handbal.

Een gevoel van nostalgie. Heel kort door de bocht is dat de reden dat Geert van Dinther van De Herkauwerspraktijk sponsor is geworden van Dynamico. Het logo en de naam van zijn bedrijf prijken op de shirts van de jongens B. “Ik was er vroeger ook blij mee toen ik handbalde als we een sponsor hadden.” Maar het is niet alleen nostalgie. “Er handballen kinderen van klanten, dus het is indirect ook een beetje reclame.”

De Osse Berghemnaar heeft een handbalverleden bij Olympia. Eerst bij de aspiranten van KPJ Oss, daarna in de jeugd van Olympia’89 en nog later de senioren. “Ik kon goed zat mee”, zegt hij bescheiden over zijn handbalkwaliteiten. Want wie hem zag handballen of meemaakte als tegenstander of medespeler, weet beter. Geert kon heel goed handballen, een echte allrounder bovendien. Hoekspeler, cirkelloper, opbouwer, hij kon elke positie goed invullen.

 

Dat was natuurlijk wel op een heel ander niveau dan onze senioren nu spelen. “We wilden destijds ook al een stapje hogerop maken, trokken zelfs een heel fanatieke trainer aan die die stap moest maken door meer en beter te gaan trainen, maar de tijd was daar toen nog niet rijp voor. Hij zei tegen mij dat ik prioriteiten moest stellen en ik antwoordde dat ik dat ook deed. Ik studeerde diergeneeskunde in België, dus dat was mijn prioriteit.”

Wij zijn vooruitstrevende praktijk die tijdig inspeelt op veranderende markt, dus zo houden we voldoende werk

Later speelde hij nog in heren 2 en ook nu handbalt Geert (43) nog, bij KPJ Berghem, samen met onder anderen Pieter van Iperen, Patrick Bens en Ton van Loon. “Maar ik krijg wel steeds meer spierpijn na elke wedstrijd”, constateert hij lachend. Via die weg ging het balletje ook rollen voor het sponsorschap. “Zo ken ik de vader van Luuk van den Heuvel, die heeft het eerste zaadje geplant.” Zijn eigen kinderen – Luuk (13), Suus (11) en Noud (8) – heeft hij niet aan het handballen gekregen. “Dat zou leuk zijn geweest, maar ze moeten doen wat ze zelf willen.”

Geert voelt zich nog betrokken bij Dynamico en hoopt na corona een keer de heren in de eredivisie te zien spelen. “Tegen Hellas aan het begin van het seizoen durfde ik het niet aan met corona, maar goed ook, zo bleek achteraf. Maar een volgende keer zou ik dat zeker leuk vinden.”

Al met al mogen we zeker niet klagen, de zaken gaan goed

Met De Herkauwerspraktijk – zeg maar een op zichzelf staand, gespecialiseerd losgemaakt onderdeel van het vroegere De Overlaet net zoals De Varkenspraktijk van voorzitter Jan-Paul Langens – gaat het goed, ondanks tal van ontwikkeling op agrarisch gebied én corona. “Steeds meer veehouders stoppen, maar degenen die overblijven, worden wel groter. Wij zijn een vooruitstrevende praktijk die tijdig inspeelt op de veranderende markt, dus op die manier houden we voldoende werk. Dat is echt geen vanzelfsprekendheid. De eisen van de klant worden steeds hoger/gespecialiseerder en daar gaan wij in mee.”

“En qua corona: de hoeveelheid werk blijft hetzelfde, alleen de omstandigheden maken het lastiger. De protocollen zorgen er bijvoorbeeld voor dat mensen eerder thuis blijven en dan wordt het voor de andere mensen drukker. Maar al met al, mogen we zeker niet klagen, de zaken gaan goed.”