Drukbezochte schapenavond Zeeland

Op 26 september jl. heeft de Herkauwerspraktijk Mill/Oss een studieavond georganiseerd voor schapenhouders. Het enthousiasme was overduidelijk; met een opkomst van 154 man mogen we tevreden terug kijken.

De eerste presentatie van de avond werd verzorgd door René van den Brom van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Hij ging dieper in op wat de juiste voeding is per drachtstadia, met de nadruk op mineralen, en klauwproblemen als gevolg van onjuist voeren. Ook stipte hij de actualiteiten en meldingen aan die bij de GD binnenkomen, zoals zeefbeentumoren en de actuele blauwtong situatie.

De tweede presentatie van de avond werd gegeven door onze eigen dierenarts Rianne van Helden. Ze heeft een nadere uitleg gegeven over wat de bedrijfsbegeleiding op schapenbedrijven inhoudt. Niet alleen grote schapenhouders kunnen hier aan meedoen, maar ook de hobbyhouders met enkele schapen. Er werden drie thema’s besproken, namelijk drachtcontroles, vaccineren en ‘het nieuwe ontwormen’. Er was veel belangstelling voor dit laatste onderwerp en het bijbehorende mestabonnement. Voor meer informatie over het mestabonnement, of een van de andere onderwerpen, kunt u terecht bij de praktijk.

Klik hier om naar het inzendformulier voor mestmonsters te gaan.

Bedankt voor uw komst en graag tot volgend jaar!