‘Verser kun je producten niet krijgen’

Joost van Casteren en Angela Potjes openen boerderijwinkel in ReekJoost van Casteren

REEK – In Reek is dinsdag 31 mei de Boerderijwinkel ’t Is Oké geopend. Het initiatief is van Joost van Casteren en Angela Potjes, die samen een boerenbedrijf aan de Heijtmorgen hebben. Mensen uit de regio kunnen dagelijks terecht voor verse eieren, aardappelen, rauwe melk en nog wat cadeautjes. Op zaterdag is er ook rundvlees te krijgen.

Joost en Angela lopen al langere tijd met het idee rond om een winkel bij de boerderij te starten. “We waren ooit een weekendje weg en op elke menukaart stond dat het restaurant met eerlijke producten werkte”, viel hem op. “De vraag hiervoor neemt steeds meer toe. Mensen halen hun spullen het liefst rechtstreeks bij de boer. We hebben het een tijdje laten liggen, maar nu toch opgepakt. En dat gaat in sneltreinvaart. Het huis is verbouwd en we gaan het gewoon proberen.”

Eerlijke producten
Aan de voorzijde van het huis kunnen Joost en Angela twee grote schuurdeuren opzetten. De ruimte daarachter is gevuld met automaten, zodat mensen zichzelf kunnen helpen. Verse eieren van Robert van der Bolt uit Schaijk, aardappels van Rein Jansen uit Velp en rauwe melk van Van Casteren en Potjes zelf. “Allemaal eerlijke producten”, zegt Joost. “We weten van alles waar het vandaan komt: rechtstreeks van de boer. Verser kan eigenlijk niet.”
Op zaterdag is er zelfs vlees te krijgen. “Dat komt van onze eigen koeien”, vertelt de Reekse boer. “In een rundvleespakket van vijf kilo zitten vier porties gehakt, twee verse worsten, acht hamburgers en een kilo runderlappen. Het vlees is verwerkt door slagerij Van Kraaij uit Schaijk. Er is niets aan toegevoegd, behalve kruiden. De producten zijn ook los te krijgen, maar een compleet pakket is iets voordeliger.”

BasisbehJoost van Casteren winkeloefte
Joost en Angela denken dat de boerderijwinkel een toevoeging is voor Reek en de omgeving. “We hopen zo in een basisbehoefte te kunnen voorzien”, licht Joost toe. “Het is de bedoeling om langzaam maar zeker verder uit te breiden. Daarom zijn we heel erg benieuwd wat de mensen graag nog meer in het assortiment willen zien. We luisteren naar de vraag. In de winkel staat een ideeënbus om je wensen aan ons te laten weten. Dan kijken wij of en hoe we daar aan tegemoet kunnen komen.”

Boerderijwinkel ’t Is Oké van Joost van Casteren en Angela Potjes aan de Heijtmorgen 25 is dagelijks geopend van 8 tot 20 uur. Uit automaten kun je dan eieren, aardappels en melk kopen. Op zaterdag tussen 11 en 15 uur zijn er ook verschillende ingevroren rundvleesproducten te krijgen. Kijk voor regelmatige updates op de Facebookpagina.

 

2 juni 2016/Arenalokaal.nl/Paul Verstegen