Molenkamp-fokker Van Wichen roodbontfokker van het jaar

Henk, Gerrie en Mark van Wichen te Maasbommel (GD) mogen zich roodbontfokker van het jaar noemen. De familie werd dinsdag gehuldigd tijdens een thema-avond van Platform Roodbont in Laren.

Van Wichen, bekend met hun ‘Molenkamp’-prefix, timmert al vele jaren aan de weg met een hoog productieve veestapel en meerdere koefamilies die hun stempel weten te drukken op de roodbontfokkerij. Zo leverde het bedrijf vanuit de Grietjes de bekende dochtergeteste fokstieren Farfan, Andy, Kuyt Red, Pepe en Bolt RF. De jury verwacht met Molenkamp Bolt Rf dat de Grietje’s familie de komende jaren veel invloed zal krijgen in de Holstein populatie.

Via de jongere generatie stieren Molenkamp KP Carter (Frankrijk), Molenkamp Rita Moises (Spanje), Molenkamp Isco Red en Molenkamp Milik P Red (Duitsland), vinden de Molenkampstieren ook naar het buitenland hun weg.

Naast de Grietje’s zijn de Anky’s het meest prominent aanwezig op het fokbedrijf. Eén van de koeien uit deze familie, Molenkamp Anky 4, is de hoogst productieve roodbonte koe van Nederland van de afgelopen 2 jaar. De huidige eigenaar is maatschap Haytema-de Groot in Koudum.

Goed keuringsjaar

Ook op exterieurgebied draait het bedrijf mee in de top. Zo werden de 26 vaarzen afgelopen jaar met gemiddeld 85,5 punten AV ingeschreven.

Op keuringen behaalden ze afgelopen jaar eveneens hoge ogen. Zo wonnen ze verschillende kampioenschappen op regionale keuringen en werd Dynamic Espot (Fageno x Jerudo), in gezamenlijk eigendom met familie Hoftijzer, roodbont reservekampioen vaarzen op de HHH in Zwolle. Hiermee werd een goed keuringsjaar afgesloten.

 

Melkvee.nl, 09 januari 2018 Sjouke Jacobsen