Herkauwerspraktijk de Overlaet organiseert samen met Kernpraktijken Rundvee een bijeenkomst op de NRM, Zwolle.

Herkauwerspraktijk de Overlaet is lid van Kernpraktijken Rundvee, een vereniging van dertien vooraanstaande rundveepraktijken verspreid over heel Nederland. Het belangrijkste doel van dit samenwerkingsverband is het delen van kennis en kunde, om zo tot de best mogelijke diergeneeskundige zorg voor uw veestapel te komen.

Tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) organiseert Kernpraktijken op 30 juni een lezing voor alléén de veehouders van de 13 aangesloten praktijken. De lezing praat de veehouder bij over een nieuw en interessant onderwerp: “Epigenetica”. Epigenetica is een wetenschap waarbij men kijkt naar omkeerbare effecten vanuit de voeding op het erfelijk materiaal van een mens of dier. Bepaalde delen van het erfelijk materiaal (genen) kunnen door voeding aan of uit gezet worden, zonder dat er daadwerkelijk iets in het erfelijk materiaal verandert. Dit aan of uitzetten van genen is van grote invloed op de gezondheid van het dier. Kortom, een nieuwe ontwikkeling die ook voor de melkveehouderij belangrijke gevolgen heeft. Kernpraktijken Rundvee vertelt er 30 juni graag meer over!

Wanneer?    Vrijdag 30 juni
Waarover?   Epigenetica
Voor wie?     Uitsluitend veehouders van Kernpraktijken Rundvee
Waar?          IJsselhallen Zwolle, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle

Kosten?       € 10,- incl. koffie met gebak én gratis toegang tot gehele beurs

Hoe laat?
9:30 Ontvangst koffie/thee + gebak
10:00 Welkomstwoordje
10:10 Lezing over Epigenetica
11:00 Afsluiting

Gaat u mee?
Stuur dan een e-mail naar overlaet@overlaet.nl met de volgende gegevens: Naam, adres, e-mailadres en mob. telefoonnummer.